Hitta spelare

Vanligtvis är trycket på att vara med i LundsSquash stege stort. Det gör att även om man anmäler sig till väntelistan för att få vara med i vår stege så kan det ta ett bra tag innan möjligheten dyker upp.

Därför tassar LundsSquash försiktigt ut på helt okänd mark och testar konceptet med Facebook grupper.

Observera att man alltså inte måste vara med i LundsSquash stege för att delta i någon av dessa grupper. Grupperna är öppna för alla som vill spela squash på Victoriastadion i Lund. Grupperna kan vara bra för de som deltar i LundsSquash stege men vill träna ytterligare, eller som sagt om man står i kö till att komma med i stegen och vill hålla igång formen under tiden.

Poolnivån är tänkt som en indikator på vilken nivå som spelarna i gruppen har där pool 1-4 är väldigt goda motionsspelare, pool 5-8 är för mycket goda motionsspelare, pool 8-11 är för relativt vana squashspelare samt pool 11-14 är för den som har spelat ett tiotal gånger men än så länge inte har riktigt koll på racketteknik och rörelsemönster. Det är ju roligast för alla om man är på liknande nivå när man spelar och tränar.

De som postar i gruppen och vill spela ansvarar själva för att boka och betala banor på Victoriastadion. LundsSquash tar ingen aktiv del i grupperna förutom att godkänna de som vill vara med i gruppen (Anledningen är såklart att vi vill slippa spam och liknande).

Förhoppningen med dessa grupper är såklart att de som ännu inte har fått plats i vår mycket populära stege har chansen att träna under tiden de väntar, samt att de som redan deltar i vår stege kan hitta nya träningspartners. Även om man inte faller i någon av ovanstående kategorier så är man naturligtvis välkommen att delta i gruppen bara för att ha kul och spela squash.

För den som är helt nybörjare så rekommenderar vi dock att man skaffar sig en grundläggande koll på reglerna i squash och tränar att slå på egen hand innan man anmäler sig till den enklaste gruppen (Pool 11-14)

Det kan vara bra att veta att i LundsSquash stegmatcher använder vi alltid ”gul dubbelpricksboll”. För nybörjare rekommenderar vi dock en boll med en röd prick för att träna på eftersom den ger upphov till mycket mer spel genom att den studsar lite mer. Victoriastadions reception säljer alla typer av squashbollar för c:a 50 kronor styck. Se mer information om bollarna här.

Länkar till Facebook grupperna

LundsSquash träningssquash (Pool 1-4)
LundsSquash träningssquash (Pool 5-8)
LundsSquash träningssquash (Pool 8-11)
LundsSquash träningssquash (Pool 11-14)

Det finns också en allmän grupp där du kan skriva saker som rör alla som vill vara med i gruppen oavsett spelnivå.
Allmänt LundsSquash