Stegen – FAQ


Har man inte spelat i vår stege så har man säkert en del olika frågor som det hade varit bra att få svar på. Det är alltid möjligt att mejla våra ansvarige för stegen på stegen@lundssquash.se men innan du gör det så försök att titta igenom frågorna nedan. Din undran kanske redan finns besvarad nedan i Frequently Asked Questions.Q: Jag skulle gärna vilja börja spela squash i er stege. Hur gör jag för att anmäla mig?
A: Du anmäler dig genom att klicka på följande länk som tar dig till Ligaspel.se. Där skriver du in din ungefärliga spelnivå och skapar ett konto genom att ange dina kontaktuppgifter.


Q: När måste mina matcher vara färdigspelade?
A: Det finns en sista registeringdag i Ligaspel. Matcher som inte har ett registrerat resultat innan detta datum kommer inte att användas som underlag inför nästa omgång. För att få veta när detta datum är så gör du som följer:

  • Logga in på Ligaspel.
  • Klicka på Registrera resultat
  • Se till att registrera matchen innan det givna datum och klockslaget. En minut för sent är precis en minut för sent.


Q: Jag har aldrig spelat squash tidigare men skulle vilja prova. Hur ska jag tänka?
A: Innan du funderar på att börja spela i vår stege så kan det vara bra att prova på om squash är något för dig. Du kan börja med att leta upp lite videos på YouTube för att lära dig regler och hur spelet fungerar. Vi har några länkar på vår hemsida.

Sedan kan det vara ett bra tips att ta med någon vän och att ni tillsammans tränar att spela lite. Sedan kan du också kanske prova på att ta en lektion av en tränare. Du hittar lite mer information om lektioner här.

Du kan kanske också undersöka om du hittar någon att spela med via våra Facebook grupper. Se mer information här.

Rent generellt sett kan man säga att för att ha glädje av vår stege så bör man kunna serva och slå några bollar för att passa i några av våra lägre poler. Du kan försöka att bedöma dig själv via denna skala och är du på nivå 2.0 E så bör du kunna delta i någon av våra lägre poler (typ 13 eller 14)


Q: Om jag kommer med i stegen, hur fungerar det med matcher?
A: Om du har fått en plats i vår stege så spelar man 4 omgångar per termin där varje omgång är 5 veckor lång. Det är alltså match varje vecka (onsdagar för de lättare polerna eller torsdagar för de lite mer avancerade polerna) på en tid man tilldelas. Man kan ändra sin tilldelade tid (se reglerna) men man bör planera så att man är tillgänglig onsdagar / torsdagar varje vecka för att slippa boka om sina matcher hela tiden.
Regler och instruktioner för hur man bokar om en match finns här.


Q: Vad händer om man måste hoppa av?
A: Om man måste hoppa av sin omgång pga skada eller annan omständighet så kontakta administratören av stegen på stegen@lundssquash.se. Man får inte tillbaka några pengar från LundsSquash men om det går att hitta en ersättare så kan ersättaren och du eventuellt komma överens om en monetär kompensation. LundsSquash deltar dock i detta utan det är du och din ersättare som får komma överens.


Q: Vad ingår i avgiften?
A: Du får en bokad match varje vecka mot en motståndare. LundsSquash har också en öppen träningstid där man kan komma och träna på att spela. Observera att det inte finns någon tränare där utan att det är fritt spel som gäller. Våra träningar är mycket välbesökta så det kan tyvärr bli lite väntan ibland.


Q: Är jag som spelare försäkrad när jag spelar squash hos LundsSquash?
A: Nej, LundsSquash har ingen speciell försäkring som gäller dig som tränar, eller spelar en match i vår stege. LundsSquash rekommenderar alla spelare att se över sitt privata försäkringsskydd så att det passar dig och din familj. Detta gäller även om du deltar i kurser eller andra aktiviteter som tillhandahålls av LundsSquash eller extern part. Du är själv ansvarig för ditt eget försäkringsskydd.


Q: Jag kan inte spela på den bokade tiden. Hur gör jag?
A: Klicka på denna länk så står det precis hur du ska göra.Q: Jag har matat in fel matchresultat i Ligaspel. Kan jag ändra?
A: Ja, det går alldeles utmärkt. Leta upp din spelade match i Ligaspel (antingen på din egen profil eller på resultatsidan) och tryck på de tre små prickarna längst till höger. Du får nu upp en ny dialog där du nu väljer alternativet ”Radera”. Trycker du på ”Radera” så förvinner resultatet och du kan lägga in det på nytt. Din motståndare får en notifiering om detta.