Stadsmatch Lund – Malmö

I lördags var det dags för den första stadsmatchen någonsin (vad vi känner till) mellan Lund och Malmö i squash. Målet med matchen var framförallt att i god sportsmannaanda få möta nya squashspelare. Förhoppningsvis med jämna matcher.

Malmö ställde upp med fyra spelare och det beslutades att spela två matcher var. Vi spelade parallellt på bana 1 och bana 2.

På förhand kändes det som att Lund skulle vara lite favoriter men när Alexander L. var tyvärr tvungen att kasta in handduken med kort varsel blev det genast tuffare!

Men tack vare en mycket stark insats av framförallt Gustav L. och Bo M. så lyckades faktiskt vi vinna med 5-3. Se resultaten nedan:

Efter att Anders fått stryk i tre snabba game i första matchen undrade jag om vi hade missbedömt Malmös spelstyrka. Men genom en mycket stark avslutning på andra matchen höll Bo kvar oss i matchen genom att kvittera.

Min egen (Emil) match var väl bland det konstigaste på länge vad gäller resultaten, 11-1 i skiljeset är ju inte helt normalt. Vet inte riktigt vad som hände om jag ska vara ärlig.

Att Gustav i fjärde matchen slår Hugo i tre raka är mycket mycket bra! På förhand hade jag satt ett odds på kanske 5-6 på Gustav att vinna matchen.

Anders var mycket nära att ge Lund en sannolik lagseger, jag tror Anders hade tre matchbollar men Johan lyckades ta sig ur knipan och vann i fem set.

3-3 alltså inför de två sista matcherna. En stark avslutning av båda, kanske framförallt Gustav, gjorde att Lund tog hem segern med 5-3!

Dagen avslutades med att Thomas B. kom förbi och utlovade en vinflaska i pris till en av två kombatanter. Den som kunde ta flest poäng av den andra med ett rack från 70-talet (?) skulle vinna. Andreas från Malmö avgick med segern mot Bo. Ett litet tröstpris till Malmö i alla fall 🙂

Allt i allt en mycket lyckad första stadsmatch. Kanske blir vi bjudna till Malmö så att de får en chans att ta revansch i framtiden?

Lämna ett svar